Een overlijden melden?
24 uur per dag bereikbaar
Bel: 06 242 66 206

Een overlijden melden?  24 uur per dag bereikbaar. Bel: 06 242 66 206

Tarieven uitvaart

Kosten van de uitvaart

Ongeacht waar en of de overledene verzekerd is, kunnen wij de uitvaart verzorgen.

Wij werken met een standaard tarief. Dit tarief is gebaseerd op het aantal uren en de werkzaamheden die het organiseren van een uitvaart met zich meebrengt. De keuzes die je maakt, bepalen wat de uiteindelijke kosten van de uitvaart zullen zijn.

Over de meeste tarieven kunnen wij je tijdens het bespreken van de uitvaart informeren omdat dit veelal vastgestelde tarieven zijn. Het kan zijn dat je speciale wensen hebt waardoor de kosten wat hoger of juist goedkoper zullen zijn. Marcia Stallen Uitvaarten levert, indien gewenst maatwerk. Informeer gerust want er is echt heel veel mogelijk.

Als de uitvaartwensen besproken zijn, leggen we ze vast in een overeenkomst waarbij jij de opdrachtgever bent. Aan de hand daarvan ontvang je een kostenbegroting zodat je weet waar je aan toe bent.

Voor een informatief gesprek of een kostenindicatie waarbij we uitgaan van jouw wensen kun je contact met ons opnemen. Wij komen graag bij je langs voor een vrijblijvend gesprek.

Met ingang van 1 januari 2023 – prijswijzigingen voorbehouden

Over de meeste tarieven kunnen wij je tijdens het bespreken van de uitvaart al informeren. Een aantal bedragen staan in principe vast maar daarin kunnen toch verschillen zitten. De verschillen zitten dan in met welke partij wordt samengewerkt. Vaak gaat het om een paar tientjes verschil maar daarom is het toch moeilijk voor mij om een vaste prijs weer te geven.

In principe werk ik meestal met dezelfde partners samen maar het ligt eraan waar ik werkzaam ben. Ik kijk dan naar wat geografisch gezien het handigste is en wat het voordeligste is voor jou. Ik geef in het onderstaande overzicht de meest gangbare tarieven weer. De tarieven kunnen nooit hoger zijn dan vermeld.

Zorg voor de overledene

Tarieven uitvaart 2023

Drukwerk

Indien gewenst kun je ook zelf het drukwerk verzorgen.

De tarieven van de crematoria verschillen per crematorium. Hetzelfde geldt voor de tarieven van de begraafplaatsen en de parochies. Hierbij hanteren de gemeentes verschillende tarieven maar ook een verschil in het aantal jaren dat je grafrechten moet betalen. Dit varieert tussen de 10 jaar (wettelijke minimale grafrust) en 20 jaar.

Ook natuurbegraafplaatsen hanteren verschillende tarieven. Omdat we overal werkzaam zijn is het niet te doen om al deze tarieven te vermelden. Bij het organiseren van de uitvaart, dus wanneer we weten wat je wens is, kunnen we je over de juiste tarieven informeren. Vaak kun je die ook al vinden op de websites van de betreffende begraafplaats, parochie of het crematorium naar wens.

Stille uitvaart

Wij realiseren ons dat de kosten van een uitvaart behoorlijk op kunnen lopen. Als mensen niet of niet toereikend verzekerd zijn en er geen financiële middelen zijn die de volledige kosten kunnen dekken, kunnen wij je daarin tegemoet komen door het aanbieden van een zogenaamde ‘Stille Uitvaart’. De kosten van deze uitvaart zijn op aanvraag afhankelijk van de wensen.

Hieronder kun je lezen welke diensten en goederen de ‘Stille Uitvaart’ kunnen bevatten.

 • Het overbrengen van de overledene naar een van de uitvaartcentra van Marcia Stallen Uitvaarten (in principe binnen een straal van 25 km.)
 • Bespreken van de uitvaart in het uitvaartcentrum.
 • Verzorging van de overledene zonder familie.
 • Standaard model uitvaartkist is mogelijk.
 • Opbaring in het afscheidshuis.
 • Familie mag in overleg bij hun dierbare zijn.
 • Afscheidsbezoek / condoleance van 1 uur inclusief koffie en thee.
 • Geen afscheidsplechtigheid, geen rouwkaarten en geen advertenties is mogelijk.
 • Akte van overlijden ten behoeve van allerlei instanties.
 • Overbrengen overledene naar crematorium Zuylen in Breda voor een stille crematie.
 • Betalen uiterlijk op de dag voorafgaande aan de uitvaart.

In het weekend en op zon- en feestdagen kunnen er toeslagen bij sommige dienstverleners in rekening gebracht worden die doorberekend worden.

Scroll naar boven