Een overlijden melden?
24 uur per dag bereikbaar
Bel: 06 242 66 206

Een overlijden melden?  24 uur per dag bereikbaar. Bel: 06 242 66 206

Overlijden melden

Wat te doen bij overlijden?

Neem je tijd

Een overlijden is altijd een ingrijpende gebeurtenis. Het is belangrijk dat je op dat moment doet wat je gevoel je ingeeft, er is geen enkele reden tot snel handelen. Gun jezelf dus de tijd die je nodig hebt, er is géén haast.

Huisarts bellen

Pas als je eraan toegekomen bent, bel je de (huis)arts. Als de arts is gekomen en hij of zij heeft het overlijden vastgesteld, bel je mij.
Je kunt een overlijden dag en nacht bij mij melden, 7 dagen per week. We spreken af wanneer ik naar je toe kom zodat we in alle rust kunnen bespreken wat je wensen zijn met betrekking tot het begeleiden van de uitvaart.

Het kan ook zo zijn dat een overlijden plaatsvindt op reis. Als dit het geval is, is het belangrijk dat je contact opneemt met de alarmcentrale van de reisverzekering. Bij een ongeval bel je met de desbetreffende verzekeringsmaatschappij. Als we weten wanneer de repatriëring plaatsvindt kunnen we in Nederland beginnen aan de invulling van de uitvaart.

Hoe regelen we de uitvaart?

Welkom met elke uitvaartverzekering

Zoals gezegd kun je zelf bepalen welke uitvaartonderneming de uitvaart verzorgt. Je bent dus zeker niet verplicht het telefoonnummer te bellen dat bovenaan de uitvaartpolis staat.
Ik werk samen met alle verzekeringsmaatschappijen en je bepaalt zelf hoe je de uitvaart vorm geeft.

uitvaart-met-elke-uitvaartverzekering-etten-leur

Je eigen uitvaart voorbespreken

Het kan veel rust geven om de uitvaartwensen en mogelijkheden van tevoren te bespreken. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waar (jonge) kinderen bij betrokken zijn in een terminale fase.
Wanneer je over je afscheid met mij van gedachten wilt wisselen, neem dan vrijblijvend contact met mij op om je te laten informeren.

Je kunt ook het gratis boekje ‘Mijn Afscheidswensen’ bij mij aanvragen. Hierin staat stap voor stap uitgelegd welke zaken er aan de orde komen na een overlijden en kun je ook meteen je wensen noteren. Een geruststellende gedachte om te weten dat je een waardig afscheid conform je wensen tegemoet gaat. Ook erg handig voor mensen die geen nabestaanden hebben die in staat zijn om de uitvaart te regelen.

Scroll naar boven